На друштвеним мрежама појавио се узнемирујући снимак на ком је наводно забележено како су азербејџанске трупе погубиле јерменског цивила. Јерменија тврди да је то само један од низа ратних злочина почињених током недавног сукоба око Нагорно-Kарабаха.

На снимку за који није потврђена аутентичност, види се како су старијем мушкарцу, Јермену који живи на овој територији, војници пререзали врат, преноси „Russia Today„.

Упозоравамо да је снимак ВРЛО УЗНЕМИРУЈУЋЕГ САДРЖАЈА! Можете га погледати ОВДЕ

Инцидент се догодио након што је јерменски министар спољних послова разговарао са француским колегом у Јеревану на ком је тврдио да се у Нагорно-Kарабаху догађа етничко чишћење.

Такође је упозорио да се услови тренутног прекида ватре можда неће одржати, рекавши да су „покретањем војне агресије Азербејџан и Турска покрешиле своје међународне обавезе, те да је Азербејџан прекршио своје обавезе у мирновном процесу“.

У октобру се појавио још један снимак који је изазвао страхове да се у конфликту догађају ратни злочини. На снимку се виде заробљена двојица Јермена након чега су упуцани.

Јерменски званичници су их идентификовали као Беника Хакобјана (73) и Јурија Адамјана (25).

Савет Европе је потврдио да је садржај са снимка очигледно кршење људских права, али је истрага Азербејџана наредног дана утврдила да се наводно ради о лажном снимку. Баку је такође оптужио Јереван да је починио слична кршења закона.

Да подсетимо, две земље су постигле примирје у новембру и њиме је посредова председник Русије Владимир Путин. Русија је потом допремила трупе у регион како би чинилабаријеру између две стране.

Иначе, постоје бројна упозорења пошто из региона стиже све више узнемирујућих снимака да је реч о „информационом рату“ и да су бројни снимци нетачни.

Оставите Коментар