Терориста је био члан терористичке групе Џамалудина Бајдулајева и био је на потерници
У Чеченској републици снаге безбедности ликвидирале су једног припадника терористичке групе, саопштио је председник Рамзан Kадиров.

  • Kазбек Бајдулајев, члан илегалних оружаних група, уништен је у Ачои-Мартановском округу. Није било жртава на страни органа реда. Они су, као и увек, радили максимално професионално и складно – рекао је Kадиров.
  • Са њим није било саучесника или других чланова банде. Имао сам потпуне информације о току операције од њеног почетка до краја. Од првих минута, на наведеном подручју, непосредно на месту догађаја, налазили су се заменик премијера Чеченске Републике Абузаид Висмурадов, министар унутрашњих послова Чеченске Републике Руслан Алханов, командант пука патрола за посебне намене Министарства унутрашњих послова за Чеченску републику названог по хероју Русије Ахмату Хаџи Kадирову Замиду Чалајеву – истакао је председник.
  • Ми темељито разумемо ситуацију у региону, знамо колико је људи на потерници, имамо исцрпну базу података њихових саучесника, ако их уопште има – додао је он.

Ситуација у Чеченској републици је стабилна и мирна. Нису уведене рестриктивне мере. Слободно је кретање.

  • Ако неко одлучи да прекрши закон и одабере пут терора, тада ће му се одмах издати карта у једном смеру: или у затвор или на други свет – написао је Kадиров на свом Телеграм каналу.

Терориста је био члан терористичке групе Џамалудина Бајдулајева и био је на потерници у оквиру истраге напада на снаге безбедности у Ингушетији. Такође је био члан групе Аслана Биутукајева, који је, заједно са Докуом Умаровим, био један од главних оптужених у случају експлозије на аеродрому Домодедово у Москви.

Фотографију, узнемирујуће садржине, можете погледати ОВДЕ.

Оставите Коментар