Лидер Српске деснице Миша Вацић и председник Српске листе Црне Горе Добрило Дедеић, током састанка руководстава две политичке организације у Београду, прецизирали су елементе за интеграције српских странака са простора Србије, Црне Горе и Републике Српске.


Интегративно Српство, као политички и идеолошки концепт у будућности, разликоваће српске националисте од грађанских, либералних, “просрпских“ или дјелимично српских, аутономашких, југословенских и проевропских политичких странака, које Србију, Црну Гору и дејтонску БиХ виде у Европској унији или чак и у НАТО пакту.
Перспектива Републике Српске не постоји ван постепеног уједињења са Србијом, баш као што је Црна Гора климав државни пројекат и локална зона под НАТО окупацијом, констатовали су саговорници.


Српска десница и Српска листа верују да је снага српског народа у уједињењу на свим пољима, при чему је ново државно уједињење императив одговорне политике десничарских странака у српским земљама.


Националним српским странкама у Србији, Црној Гори и Републици Српској неопходна је координација — страначке интеграције, савези и уједињавања. Баш као што нова десничарска власт у Србији сноси одговорност за заштиту српских интереса у Црној Гори и Републици Српској, до уједињења са Србијом. Паралелно и за опстанак сваког квадратног метра Косова и Метохије у границама Србије.
Тај процес ће трајати, али га одговорни политичари могу учинити извесним, прецизирано је на састанку руководстава Српске деснице и Српске листе.
Борићемо се удружено од Суботице до Бара, закључили су Вацић и Дедеић.

--

Leave a Reply