Либерали са „Твитера“ и прозападни медији у Србији, међу којима је „Блиц“, користе сваку прилику да оцрне руску специјалну операцију против неонациста у Украјини. Међутим, у својој жељи да објаве што више текстова против Руса, често не стигну ни да прочитају вести које желе да коментаришу.

Либерали са „Твитера“ и прозападни медији у Србији, међу којима је „Блиц“, користе сваку прилику да оцрне руску специјалну операцију против неонациста у Украјини. Међутим, у својој жељи да објаве што више текстова против Руса, често не стигну ни да прочитају вести које желе да коментаришу.

Последњи у низу примера је Твитер објава председника Српске Деснице и председничког кандидата Мише Вацића који је поделио вест о ироничном ултиматуму председника Чеченије Рамзана Кадирова западним земљама.

– Кадиров је, после изјава европских званичника о новим санкцијама, захтевао да до 31. фебруара повуку своје изјаве, запретивши мерама одмазде – написао је Вацић уз линик вести о “ултиматуму” који је Кадиров дао.

Убрзо је либерална Твитер заједница експлодирала и кренула да дели слике Вацићеве објаве уз коментар да 31. фебруар не постоји у календару, а не све то се упецао и Блиц који је објавио текст под насловом “ВАЦИЋ НЕ ЗНА ДА ГЛЕДА У КАЛЕНДАР Хтео да подржи терористу Кадирова, а онда је „открио“ колико фебруар има дана и поштено се ИЗБЛАМИРАО”.

Међутим, највише су се избламирали новинари “Блица”, а затим и Твитераши који нису проверили коју вест то Вацић коментарише. Да су то урадили видели би да нема грешке у његовој објави о 31. фебруару јер је председник Чеченије иринојом одговорио на ултиматум Запада.

– Кадиров је, после изјава европских званичника о новим санкцијама, захтевао да до 31. фебруара повуку своје изјаве, запретивши мерама одмазде: затвориће чеченско небо за њихове приватне џетове, замрзнуће Џонсонову имовину у рубљама у чеченским банкама, увешће ембарго на сву имовину британских олигарха у Ачхој-Мартану, а у случају погоршања – и у Самашки, одлучиће да је саобраћај левом страном пута реликт из средњег века и одлучиће да енглески чај не постоји – написао је Кадиров на свом званичном “Телеграм“ каналу.

Међу више од милион људи који су прочитали његову по свему судећи није било новинара “Блица” да схвати да је реч о иронији.

– Инвазија Русије на Украјину данима траје, реакције на то су свакодневне и крећу се од оних врло озбиљних и забрињавајућих до потпуно бесмислених и пуних незнања, а „шампион“ у тој дисциплини ових дана могао би да буде десничар Миша Вацић који ће се, према неким најавама, кандидовати и за председника Србије. Вацић, иначе проруски орјентисан, хтео је ваљда да „покаже зубе“ и изрази свој став у вези са руском инвазијом на Украјину, па се послужио наводном изјавом лидера Чеченије Рамзана Кадирова, а резултат је у исто време и смешан и тужан јер су обојица, без задршке, смислили да фебруар има 31 дан?! – из овог увода у текст Блица видимо да је мета њиховог напада не само Вацић, већ и сви проруски настројени у Србији па и сама специјална операција у Украјини.

Вацић каже да није изненађен бламажом Блица и либераша са Твитера јер они немају смисла за хумор.

– Хумор је одлика интелигентних људи, а видимо да је међу многим твитерашима, новинарима и уредницима “Блица” нема. Навикао сам да ме не зову за коментар кад пишу о мени, али да ни не прочитају оно о чему пишу и шта коментаришу то је сад виши ниво идиотлука и лењости. У брзини да објаве било шта антируско и антисрпско само су успели да се избламирају – објашњава Вацић. 

Он каже да је одушевљен држањем председника Чеченије Рамзана Кадирова током најновије кризе и чињеницом да није изгубио смисао за хумор.

– Кадиров је дао иронични ултиматум са урнебесним захтевима и непостојећим роком како би показао да су за њега једнако бесмислени и Западни ултиматуми Русији. Не може то да разуме човек са ниским коефицијентом интелигнеције тако да је уредницима и новинарима “Блица” све опроштено – каже Вацић за Правду и додаје да у “Блицу” можда ни не знају да читају ћирилицу. 

Вацић каже да пружа пуну подршку Рамзану Кадирову који је један од најлојалнијих људи Владимира Путина и човеку који ужива 99,7 посто подршке грађана Чеченије.

– Поносан сам и што Чечени знају да Срби поштују Кадирова, а видели смо сви да је на челу њихове колоне која је ушла у Украјину била и српска застава – подсетио је Вацић.

Оставите Коментар