Председник Српске Деснице, Миша Вацић, који се тренутно налази на Југу Србије, сазвао је хитан састанак Председништва, коме су присуствовали и чланови Српске Деснице из Лепосавића, који су изнели своју забринутост за опстанак Срба у Јужној српској покрајни.

Српска Десница позива председника Републике Србије Александра Вучића, премијера Ану Брнабић, као и све чланове Владе да реагују на ситуацију у којој се налази наш народ на Космету. Како сазнајемо од наших чланова из Лепосавића, хране и основних животних намерница има за до краја дана.

Вацић је рекао да инсистира на реакцији не само наше државе, већ и од Руске федерације која нам је увек била савезник. Такође, председник Српске Деснице је поручио међународној заједници да уколико желе мир хитно реагују на претње шиптарских сепаратиста који су окупрали Косово и Метохију са једним јединим циљем – да изврше погром нашег народа, и направе етничко чишћење.

„Не можемо да чекамо да међународна заједница укине таксе. Србија мора хитно да стане на пут окупацији. Поручујем међународној заједници да ћемо се организовати као 2011. године, када смо јединствено рекли шта мислимо о Јарињу, уколико се још данас Србима на Косову и Метохији не обезбеде основни услови за живот, основне животне намернице.“

„Српска Десница има одборе дуж административне линије, једина смо политичка снага на Космету поред Српске листе, и спремни смо да реагујемо одмах. Српска Десница је спрема да организује алтернативне путеве, алтернативне страже и заједно са својим народом ћемо омогућити Србима на КиМ основну егзистенцију.“, јасан је Вацић и додаје „Или ће Срби на Космету имати намернице, без обзира на шиптарске нелегитимне таксе, или ћемо до краја дана преузети контролу над административним прелазом, без обзира на последице. Ми на компромисе не пристајемо. Српска Десница је спремна за одбрану српског Косова и Метохије!“

Српска Десница је ванредно заседање Председништва завршила уз закључак да је актуелно дешавање провокација шиптарских терориста, уочи најважнијег празника Видовдана, и да у складу са Лазаровим заветом данас морамо да се понашамо храбро попут наших славних предака и одбранимо Свету српску земљу.

Оставите Коментар