Телевизија Н1 води жестоку антируску пропаганду против Русије и њене Специјалне операције у Украијини називајући Русе агресорима, окупаторима и зличинцима. Међутим, њеним новимарима у једном тексту поткрало се да објаве да су Руси ослободили Донбас.

Преносећи саопштење Српске деснице о боравку њеног председника Мише Вацића у Донбасу као међународног посматрача на референдуму, новинари Н1 су навели у уводу како је Вацић посматрач на референдуму “четири ослобођенa региона Донбаса”. Н1 је ово пренела не као цитат већ као свој део текста.

Вацић је на Твитеру подсетио да, иако није успео да новинарку РТС у једном гостовању каже “живела Србија”, успео је да научи новинаре Н1 да је Донбас ослобођен.

– Успео сам да просветлим Н1 током мог боравка у Москви и Доњецку, да почну да извештавају како су Руси у Украјини ослободиоци – написао је Вацић уз фотографију текста са Н1.

Након његове објаве Н1 је променио текст, али је остала слика која потврђује да је бар у једном чланку за Н1 Донбас био ослобођен од Украјинаца.

Оставите Коментар