Млади лидер Српске деснице Миша Вацић, гостујући у емисији “Добро јутро Србијо“ на ТВ Хепи најоштрије је осудио напад на малолетну девојчицу прошле недеље, али и не регаовање присутних грађана у трамвају. Вацић је истакао да је свима нама, као друштву потребна солидарност, емпатија и јединство. Отуђеност грађана једних од других само ће појачати интезитет криминала којег се сви прибојавамо на нашим улицама.

„Српска деснице у свом програму је уврстила део где је акценат на самоодбрани, односно Личној одбрани. Јасно тражимо законска проширења у области личне безбедности и нужне одбране.“ рекао је Вацић.

Лидер Српске деснице апеловао је на српско друштво да пробуди у себи дух заједништва, националне повезаности и опште људскости без које нећемо моћи да напредујемо нити као друштво, нити као појединци. Недопустива незаинтересованост и инертност присутних особа у трамвају приликом овог ружног и непријатног инцидента немају ни морално ни људско оправдање.

Такође, кратко се осврнуо и на патроле у Русији које организују поједине националне организације створене управо зарад заштите незаштићених жена и девојака.

„ Морамо бити солидарни, мушкарци морају да се понашају као витезови. Свако би требало да реагује у складу са својим могућностима, али још једном – срамота је седети и ћутати.“ , закључио је Вацић.