Председник Александар Вучић затражио је од надлежних органа да аболирају и ослободе све учеснике протеста који су прекршајно кажњени због насилног упада у РТС и током протеста испред Председништва. Oвај позив се не односи на оне који су носили моторну тестеру или напали полицајце, преносе медији.

Председник Српске деснице Миша Вацић један је од ретких противника протеста који је међу првима затражио пуштање осуђених. Он је раније данас путеп Твитера јавно осудио слање у затвор момака који су прекршајно осуђњени.

– Павле Цвејић мора да буде пуштен на слободу. Није ово време Тадићеве диктатуре да се хапсе младићи и шаљу одмах 30 дана у затвор. Ово кажем као неко кога је Тадић исто тако ухапсио и одмах послао у затвор 30 дана због организовања протеста. Држава мора да ухапси Ђиласа и Бошкића – написао је Вацић.

У изјави за Правду Вацић поздравља одлуку Вучића да позове на аболирање оних који су починили прекршај указујући да су у томе види кључна разлика између садашње власти и „диктаторског режима Бориса Тадића“.

– Прекршајно осуђенима није место у затвору и то тврдим као неко ко је прошао тортуру режима Бориса Тадића. У време власти Демократске странке на стотине младих је било по затворима због прекршаја. У затвор се ишло због одржавања протеста, писања графита против власти, певања или скандирања на стадиону. И сам сам био у затвору као и мој брат, пријатељи и саборци, али и многи други. Зато могу да кажем „Браво Вучићу“, јер је показао да није диктатор као што је био Тадић – објашњава Вацић.

Вацић посебно указује да су вође данашњих протеста у време Бориса Тадића били у врху власти и подржавали да се омладина прекршајно шаље на по 15 или 30 дана затвора.

– Када смо ми затварани за исказан став и противљење режиму Бориса Тадића, ови који сада воде протесте су били са њим у власти. Његов градоначелник Ђилас, његов министар Вук Јеремић, његов преговарач у Бриселу Борко Стефановић нису осуђивали хапшење противника власти и слање омладине у затвор. Једини који тада није хапшен био је Бошко Обрадовић из Двери, јер је и тада као и сада био њихов. И глумци који се сад буне тада нису осуђивали хапшења српске омладине јер су добијали новац за снимање својих антиасрпских филмова. 2010. године су ухапсили преко 800 младих родољубља и нико од надлежних тада није поступао у складу са законом као данас председник Вучић – подсећа лидер Српске деснице.

Вацић је још једном позвао Вучића да ухапси Бошка Обрадовића и Драгана Ђиласа као најодговорније за упад у РТС:

МУП је саопштило је да је полиција у претходна два дана привела 18 особа у вези са протестима и упадом у зграду РТС, од којих девет због прекршаја закона о јавном реду и миру, а осам због учињених кривичних дела. Међу њима је један ученик Филолошке гимназије у Београду, због чега су његови другари организовали протест „Правда за Павла“.

2010. године су ухапсили преко 800 младих родољубља и нико од надлежних тада није поступао у складу са законом као данас председник Вучић.