Судећи по ономе што је стајало у честитки, види се да је Зоран Ђинђић био велики поштовалац генерала Ратка Младића

Бивши председник ДС, Зоран Ђинђић 28. јуна 1994. године упутио је честитку генералу Ратку Младићу, коме ће данас бити изречена другостепена пресуда, у којој му честита Дан војске, али и велича његова дела.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Судећи по ономе што је стајало у честитки, види се да је Зоран Ђинђић био велики поштовалац генерала Ратка Младића и војске коју је он предводио.

Pismo Zorana Đinđića
  • Поштовани г. генерале, У име свих чланова и Демократске странке и у моје лично име, свим војницима, подофицирима, официрима и Вама лично честитам Дан Војске Републике Српске. Војска Републике Српске, настала у рату за слободу је пример како једна мала, али народна војска може успешно сачувати државу и заштитити народ. Без обзира на мировне преговоре, чији успех сви желимо, нама је потребна снажна војска, како би друга страна одустала од намере да настави рат. Надам се да ће српски народ, као и Војска Републике Српске већ следећи Видовдан доћекати у миру. С поштовањем, др Зоран Ђинђић – наводи се у писму.

Изрицање пресуде генералу Ратку Младићу заказано је данас за 15:00 часова.

Пренос ће, по устаљеном правилу суда, каснити пола сата из безбедносних разлога, а овај пут, због пандемије корона вируса, биће етмитовано преко wеб суда.

Првостепеном пресудом Хашког трибунала, чији је рад наследио Механизам, Младић је у новембру 2017. године осуђен на доживотни затвор, након чега су и одбрана и тужилаштво изјавили жалбе на ту одлуку.

Жалбено веће може првостепену пресуду да потврди у целости, да је преиначи у појединим делима или у погледу казне или да је укине у целости и наложи понављање суђења.

Оставите Коментар