Фолк звезда Рада Манојловић одувек је била жртва многих предрасуда, али никада није била од оних који по сваку цену газе преко својих принципа да би стигла до циља. Скромна, радна и поштена, Манојловићева се од почетка своје каријере није уклапала у естрадне шаблоне којима су јасно дефинисана правила претеране естетике, скупоцене гардеробе и луксузног живота, већ се трудила да сав зарађени новац улаже у свој породични дом у Четережу где је помагала свом оцу и сестри.

– Ускршњи, али и сви други празници су нешто најлепше што памтим из периода када сам била мала, пре свега јер је цела моја породица била на окупу. Од тренутка када је моја мама преминула некако сам изгубила жељу за слављима. Међутим, како време пролази, а прошло је скоро двадесет година, а како ми отац већ постаје све старији, имам жељу да се вратим тим прославама и да будем код куће. Отказујем свирке и наступе, јер знам да никад више нећу моћи да вратим све оно што пропустим кад нисам с њим – рекла је Рада и присетила се детињства.

– Оно што највише памтим из периода када сам била мала је моја нана и неки обичаји које је практиковала, а које смо тада моја сестра Маја и ја мрзеле. Знала је да пљуне на најцрвеније јаје и да умаже мене и сестру уз обавезну реченицу: „Да будете здраве, румене и једре целе године“ – присетила се певачица са осмехом и открила да од неких обичаја њене баке породица Манојловић ни данас није одустала.

– Знамо да куцнемо у дрво, а тај нанин рецепт и обичај послужио нас је за све ове године. С обзиром на то како смо стресно прошли кроз живот, прво губитак мајке, онда мој посао и стрес на максимум, а онда и емотивни, психички и финансијски проблеми, учинили су да поштујемо стара веровања – каже Рада и признаје шта обавезно практикују на Васкрс.

– Јаја морају да се поједу и обавезно је да се такмичимо. Тај такмичарски дух је у породици. Мом тати не треба специјалан датум и празник да би организовао окупљање, печење рибе, пржење кобасица и спремање гулаша. Тако му само дуне… За Ускрс се знало, сестра је стално побеђивала, хоће је то, хоће је паре, нека надмоћ, организација, има среће. Нисам се љутила кад изгубим јер обожавам да једем јаја – каже певачица.

На питање да ли фарба јаја и каква је домаћица, Рада се нашалила.

– Што тако тешке теме на овај велики празник? Мука ме натерала, веруј ми. За време короне сам научила да спремам и оно што ми се није спремало. Мада, некад је боље да се правиш да не знаш да спремиш, па кад једном нешто скуваш, сви се одушеве. Знам да спремам скоро сва домаћа јела, а тајни рецепт за сарму ми је да је што дуже кувам, јер је тада укуснија. Месо мора да буде мало масно, да цури и све буде савршено – каже Манојловићева.

С обзиром на то да је Рада јако млада остала без подршке мајке која је преминула, осврнула се на одгој уз оца, који се након неког времена и оженио.

Оставите Коментар