Иако су Београђани дуже од године ишчекивали отварање Трга републике, како би се све вратило на старо, становнике Звездаре и Коњарника дочекало је непријатно изненађење.

Убудуће, тролејбуси 19 и 28 неће саобраћати до центра града.

Линија 19, која је саобраћала од Студентског трга до Коњарника, и линија 28 до Звездаре, од петка су одлуком Секретаријата за јавни превоз, укинуте.

Уједно, тролејбуси 21 и 22, убудуће ће возити само до Славије.

Аутобуска линија 22А која је током реконструкције саобраћала од Славије до Палате „Албанија“, и даље остаје у функцији, само сада вози до Студентског трга.

Због преклапања траса појединих тролејбуских линија у централној градској зони са осталим линијама јавног превоза, а у циљу оптимизације тролејбуског саобраћаја, укидају се тролејбуске линије 19 и 28, наводи се у саопштењу.

Јовица Васиљевић, градски секретар за превоз, казао је да је ово одлучено пошто су желели да Трг растерете од саобраћаја.

  • Желели смо да смањимо број габаритних возила која пролазе Тргом, па смо линије 19 и 28 укинули, а 21 и 22 скратили. Суграђани који живе на Звездари имају везу са 41 и 77. Ипак, ништа није зацртано. Пратићемо ситуацију наредних дана и саобраћајне захтеве путника, па ћемо у складу с тим и реаговати, уводити нове поласке – рекао је Васиљевић.

Тролејбуска линија 29 и аутобуска линија 31 враћају се на редовне трасе.

Линије 24, 26, 37 и 44 поново саобраћају према Неимару, Сењаку и Кнежевцу преко Теразија и Коларчеве улице, а у супротном смеру линија 26 ће ићи преко Коларчеве улице и Теразија, док ће линије 24, 37 и 44 ићи преко Македонске и Дечанске улице.

Линија 27 поново вози преко Теразија и Коларчеве улице.

Линија 32Е из Вишњице поново саобраћа до Трга републике.

Оставите Коментар