Возила јавног градског превоза Београда кретаће се у недељу, 23. септембра, измењеним трасама кроз Нови Београд због „Трке с бојама“ која се приређује четврти пут.

Градско саобраћајно предузеће Београд је најавило да се у недељу, 23. септембра, од 11 до 14 часова мења режим рада линија 95, 89, 82 јер ће за саобраћај бити затворене улице Европска и Јапанска, Гандијева, Нехруова и Душана Вукасовића, између Јапанске и Европске улице.

Организатор трке, Атлетски клуб “Running” додаје да ће у делу Европске улице саобраћај бити потпуно обустављен већ од пет све до 17 часова.

Тај клуб пише да је “Трка с бојама” једна од најпопуларнијих и најузбудљивијих тематских трка у свету, чија је основна карактеристика посипање учесника бојама органског порекла. Најбрже пријављених хиљаду тркача започеће трку у чистој белој мајици, а волонтери ће их по сваком пређеном километру “засипати највеселијим бојама тако да ће (трку од) пет километара завршити обојени од главе до пете”.

За ту трку коју тај клуб најављује као “најлуђи цолор партy”, уз низ компанија-спонзора, подршку је дао Савез за рекреацију и фитнес Београда, а међу “партнерима трке” су Општина Нови Београд и Секретаријат града Београда за спорт и омладину.