Имате ли утисак да своје обавезе и састанке одређујете по томе да ли је гужва у граду и да ћете велики део времена провести у путу због те гужве? Дешава ли Вам се да откажете неки састанак или одлазак у град због неког дешавања попут протеста такстита или опозиције, геј параде или неког трећег дешавања које блокира град? Да ли касно стижете кући после посла јер је опет неко блокирао главне саобраћајнице у граду?

Центар за безбедност, истраге и одбрану ДБА апелује на градске власти да се хитно забрани блокирање града и да се људима обезбеди нормалан пролаз саобраћајницама како би стигли до својих домова након посла или како би завршавали своје обавезе. Можемо да разумемо ситуацију када су у питању радови, али да свако може када пожели, да блокира град, то не разумемо. Поред тога што такве ствари грађанима стварају проблеме, то утиче и на нормално обављање посла надлежних служби попут полиције, ватрогасаца, хитне помоћи.

Сматрамо да постоје локације изван града на којима је могуће изместити све скупове и протесте или исте ограничити на тргу који је након реконструкције идеалан за такве ствари, наравно, са обавезом организатора скупа да се никако не блокира саобраћај.

Дана 17.09.2019. председник Центра ДБА, Стеван Ђокић, заступао је ову идеју и у Јутарњем Програму Прва ТВ

Leave a Reply