Војник Саша Стајић, који је имао 19 година, погинуо је 24. марта 1999. приликом бомбардовања касарне у Даниловграду, где је служио редовни војни рок, и сматра се да је он прва жртва НАТО агресије на СР Југославију.

Тог 24. марта 1999. нешто прије 20 часова, пао је први пројектил, на за НАТО алијансу „легитимну мету“, касарну у Даниловграду.

У 21. години, служећи редован војни рок, у касарни „Милован Шарановић“, у Даниловграду, страдао је на стражи код војног хангара.

НАТО агресија је почела на данашњи дан, без сагласности УН, кршећи међународно право.

Бивши режим у Црној Гори, од приступања Црне Горе у НАТО алијансу, није више дозвољавао приступ Стајићевој породици, као ни Удружењима и политичким партијама које су жељели и осјећали дужност да одају част погинулом војнику.

Подсјетимо, претходних година војници касарне „Милован Шарановић“ у Даниловграду нису дозволили мјесном пароху Жељку Чалићу, представницима Црквене општине и Удружења „Бијели Павле“ да запале свијеће и положе венац на мјесто на коме је пре двие деценије у НАТО бомбардовању живот изгубио војник Саша Стајић.

Војник, који је затворио капију пред окупљенима, није образложио због чега не могу да уђу у касарну.

Исто се раније догађало и представницима Демократског фронта, Удружењеу бораца ратова, који су жељели да почаст одају у касарни у Подгорици.

Оставите Коментар