Припадници екстремне Исламске заједнице у Србији освештали су јуче у Великом Риту темеље за градњу џамије у Новом Саду.

Муфтија Мелвуд Дудић из Новог Пазара дао је благослов за градњу. Организација на чијем је челу уско је везана за Исламску заједницу БиХ, а не за традиционалну Исламску заједницу Србије која је легитимна институција муслимана који живе у Србији.

Заједница која је дала благослов за градњу је створила вехабије у Рашкој области и сада покушава и у Новом Саду да их инсталира. Поред Дудића, на снимку се види и имам Ветон Зорјани који на реверу одоре носи „Цвет Сребренице“ који означава геноцид у Сребреници.

Овај чин се може схватити и као својеврсна безбедоносна претња Србији од стране пробосанске струје радикалног Ислама, која жели да инсталира вехабије у Велики Рит где их већ има у значајном броју, чиме се нарушава углед тадиционалне Исламске заједнице Србије коју су прихватиле све цркве и верске заједнице у Новом Саду.

ПРЕВАРА

Дозволе за градњу које су добили од градских служби се односе на градњу породичне куће, а не верског објекта, џамије.

Овим чином преварени су сви. Од градских служби који су издали дозволу за градњу, преко верника исламске вероисповести који мирно живе у Новом Саду и који ово сматрају преваром и директним гурањем „прста у око“ грађанима, до самих Новосађана који и не слуте шта се дешава на пар километара од строгог центра Новог Сада.

У ионако, подгрејаној атмосфери око решавања ситуације на Космету последње што им треба је вехабистичка експозитура која се јасно ставила у службу иностраних центара моћи са циљем дестабилизације Србије и даљег продубљавање кризе.

Да је реч о џамији, а не о породичном објекту (П+1+Т, како стоји у дозволи за градњу) јасно се чује на видео снимцима који су подељени на друштвеним мрежама.

Како ће и да ли ће реаговати надлежне службе остаје да се види.

ЦРНО НА БЕЛО

Фото: mediagroup.rs
Фото: mediagroup.rs
Фото: mediagroup.rs
Фото: mediagroup.rs
Advertisements