Вељко Беливук, звани Веља Невоља, и Марко Миљковић ухапшени су јутрос око 5 ујутро по налогу Тужилаштва.

Како пише „Blic„, Беливук и његова десна рука Марко Миљковић ухапшени су док су ишли да спале аутомобиле које су користили за извршење кривичних дела.

Како је јутрос саопштио тужилац за организовани криминал Младен Ненадић, у току ноћи ухапшено је и задржано 16 особа осумњичених за удруживање ради извршавања тешких кривичних дела међу којима су отмице и убиства.

Ненадић је саопштио да су хапшења извршена након вишемесечног заједничког рада Тужилаштва за оргназовани криминал, више организационих јединица МУП-а и БИА.

Истакао је да је акција извршена јуче и током ноћи у циљу очувања безбедности Србије и да се односи на расветљавање најтежих кривичних дела против живота и тела.

У току су претреси и увиђаји на 30 локација, а према 16 лица донето је решење о задржавању и они ће бити спроведени Тужиоцу за организовани криминал.

Ненадић је истакао да су они осумњичени, између осталог, за удруживање ради вршења кривичних дела отмимца и тешко убиство.

Беливук је некадашњи вођа навијачке групе „Јањичари“, која је била параван за бројна кривична дела, а сада је ухапшен као вођа навијачке групе „Принципи“, водеће у хијерархији целе трибине навијача Партизана, познатијих као Гробари. Један је од главних људи београдског подземља који је уско сарађивао са црногорским „кавачким кланом“, пише „Blic„.

Беливук важи за једног од, како пишу медији, најопаснијих људи из нашег подземља, више пута је осуђиван и за насилничко понашање, а био је најближи сарадник Александра Станковића званог Сале Мутави, који је ликвидиран у октобру 2016. године у близини Окружног затвора након што је у друштву Беливука завршио тренинг у теретани.

Оставите Коментар