Мигранти који у Велику Британију стижу преко Ламанша могли би брзо да буду пребачени у центар за азил у Албанији, саопштено је синоћ.

Министри разматрају отварања центра за азил у Албанији, јер верују да би то деловало као средство за одвраћање миграната који из северне Француске прелазе у Велику Британију.

Свако ко тражи азил у Британији након што стигне илегалним путевима, као што су гумени чамци и мали бродови, биће пребачени у нови центар у року од седам дана, пише Тајмс.

Kако се наводи, пројекат би коштао британске пореске обвезнике 100.000 фунти по мигранту за превоз авионом и смештај.

„Оф шор центар за азиланте је сада наша једина нада, јер ништа друго не функционише“, рекао је неименовани британски званичник за „Тајмс“.

Ранији извештаји о плановима за центре за азиланте на мору, укључујући коришћење напуштених нафтних платформи у Северном мору, о којима се расправљало прошле године, на крају су се показали неуспешним.

Али вероватноћа склапања споразума са Тираном сада изгледа добро, рекао је извор из британске владе, упркос томе што је албански министар иностраних послова Олта Џака одбацио ту идеју прошлог месеца.

Међутим, након ових навода “Тајмса” албански премијер Еди Рама изјавио је да у Албанији неће бити изграђен избеглички камп за мигранте из Велике Британије.

Оставите Коментар