У Шиду је спроведена акција измештања миграната. Како је јуче и најављено, мигранти који нису званично у систему, смештени у прихватне центре у Општини Шид су евидентирани и дислоцирани ван Шида. Највећи део њих се налазио на простору Графосрема. У пратњи надлежних служби илегални мигранти су измештени ка другим прихватним центрима.

Пред зору јаке полицијске снаге у присуству лица из комесаријата и Општине Шид извршиле су измештање илегалних миграната који су били лоцирани у напуштеним објектима на подручју Шида. Највише их је било управо у објектима некадашњег Графосрема. Сагласност од стране власника објекта је дата надлежним службама да се акција спроведе.

Око 150 лица је прво приведено у полицијску станицу Шид на евидентирање, а потом су исти уредно смештени у аутобуски превоз. Из Шида су дислоцирани у друге средине које поседују прихватне центре за мигранте који су сада у систему.

Поред тога што су лица која су нелегално боравила на подручју Шида измештена, објекти у којима су боравили биће или приведени намени од стране власнка или уклоњени, истичу надлежни. За почетак, предузећа у надлежности локалне самоуправе очистила су простор. Невладине организације које су помагале илегалан боравак миграната су о томе обавештене.

У наредном периоду појачано ће се контролисати кретање миграната на подручју Општине Шид. Сви који буду легитимисани и утврди се да нису у легалним токовима спровешће се идентичан поступак измештања.

Није познато колико је грађане Србије коштала целокупна акција измештања непозваних миграната.

Оставите Коментар