Телевизија „Звезда“ саопштила је како напредују велике вежбе Пацифичке флоте Русије које су недавно почеле да се одвијају у централном делу Тихог океана.

Бродске тактичке групе Пацифичке флоте прешле су око четири хиљаде километара од својих база, распоредиле се у оквиру групе снага за извршавање задатака и почеле да штите подручје у којем се одвијају вежбе.

Током вежби демонстрирана је сарадња различитих родова флоте уз спровођење противподморничких мисија. Задатак противподморничког брода „Адмирал Пантелејев“, фрегата „Маршал Шапошњиков“, корвете „Громки“, „Савршени“, „Херој Руске Федерације Алдар Циденжапов“, као и противподморничких хеликоптера Ка-27ПЛ је да траже и прате подморнице условног противника.

Према плану обуке, посада великог противподморничког брода „Адмирал Пантелејев“ уз помоћ хидоракустичне станице открила је подморницу у подручју извођења вежбе. Хеликоптери Ка-27ПЛ са хидроакустичном опремом на броду подигнути су како би пратили откривену подморницу.

Донета је одлука да руске корвете избаце подморницу условног противника из подручја у којем се изводи вежба.

Током вежбе, посаде бродова Пацифичке флоте извеле су паљбу из аутоматског артиљеријског система АК-630 и универзалног артиљеријског система А-190.

Телевизија подсећа да у маневрима учествује до 20 бродова, подморнице и бродови за логистику. У вежбама учествују и посаде противподморничке авијације и авијације великог домета Ваздушно-космичких снага и Пацифичке флоте.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар