У данима када се у Црној Гори дешава право буђење верујућег народа, као да се назиру прве пукотине у до сада наизглед монолитној грађевини црногорског режима.

Наиме, појавила се вест да Ацо Ђукановић, власник „Прве банке“ и рођени брат Мила Ђукановића, иначе члан тзв. Прве фамилије, клана окупљеног око црногорског председника, који већ деценијама не силази са грбаче напаћеног народа Црне Горе, намерава да измести себе и свој капитал, ни мање ни више, него у – Швајцарску. Иначе, поменута банка је претходних година била укључена у финансирање најпрофитабилнијих послова иза којих је стајала црногорска држава, што је Ацу омогућило да покупи силан „кајмак“, који сада намерава и да изнесе из Црне Горе.

Ово можда и не би било толико чудно да у Шварцајској не обитава Милов дугогодишњи пријатељ и сарадник у шверцу цигарета, Станко Суботић – Цане. Међутим, док је Мило са Цанетом врло близак, познато је да су између Аца и поменутог „контроверзног бизнисмена“ односи поодавно дубоко нарушени. Због тога се може поставити оправдано питање: да ли је можда у питању нека нова „љубав“ између Аца и Цанета, која би била праћена заједничким инвестиционим подухватима у региону, усмереним на даље пуњење њихових ионако подебелих џепова, и истовремено даље сиромашење Србије и Црне Горе?

Него, да се вратимо поново на сада можда и важнију ствар. Да ли ће Ацо, осим тога што је „први брат“ у Црној Гори, постати такође и покусни „први пацов“ који бежи са брода црногорског режима док овај почиње да тоне? Надајмо се да ћемо ускоро добити одговор на ово питање, који може да одреди доста тога.

Оставите Коментар