Председник Србија Александар Вучић данас присуствује свечаном отварању ауто-пута „Милош Велики“ на деоници од Обреновца до Љига.

Тај део аутопута „Милош Велики“ од изузетне је важности, јер ће растеретити саобраћај на Ибарској магистрали, а значајно ће приближити Западну Србију и Београд, пошто ће се од Обреновца до Чачка стизати за сат времена.

Како је саопштила Служба за сарадњу с медијима председника Србије, Вучић ће на наплатној рампи Обреновац разговарати с представницима компанија који су градили ову деоницу.

Затим ће на искључењу за Уб, председник разговарати с радницима и представницима компанија које су градиле ову деоницу као и с ловцима и риболовцима из Фазанерије Уб.

На петљи Лајковац-Ваљево, Вучић ће присуствовати представљању туристичког потенцијала који се отвара новим аутопутем и разговараће са радницима и представницима компанија које су градиле ову деоницу.

Код тунела Бранчић, Вучић ће обићи Оперативни центар за управљање саобраћајем и присуствовати презентацији и дегустацији националних јела и пића са подручја повезаних аутопутем „Милош Велики“.

Код петље Љиг, председник Србије обратиће се грађанима и том приликом означити почетак пуштања у саобраћај аутопута „Милош Велики“, наведено је у саопштењу.

Како ће изгледати ауто-пут

  • Траса аутопута Е-763 представља крак Трансевропске магистрале која повезује њен основни правац од Гдањска до Атине и Истанбула са Јадранским морем и луком Бар.
  • Нови аутопут од Обреновца до Љига дужине је 62,7 километара а чине га деонице: Обреновац-Уб дужине 26,23 километара, Уб-Лајковац дужине 12,5 километара, где се због лошег квалитета приликом изградње део у укупној дужини од 2,5 км морао санирати, и Лајковац-Љиг дужине 23,98 километара.
  • Тако ће с деоницом Љиг-Прељина, која је већ у саобраћају од 18. августа, у саобрацајној функцији бити 103,06 км Аутопута Е-763 Београд – Јужни Јадран.
  • Деоница Обреновац-Љиг је пројектована за брзине од 130км/х, ширине је 28,4 метра с брзом, средњом и зауставном траком и чине је 42 моста и надвожњака, где је најдужи мост дугачак преко 580 метара, а на њој је безбедности ради и око 200 километара одбојне ограде.

Оставите Коментар