Град ће платити логистику, а стручњаци ће израдити медицинску студију, појаснио је он.

Град Београд даће логистику Републичком фонду за здравствено осигурање који ће заједно са Медицинским факултетом и свим релевантним учесницима реализовати један контролисани експеримент, попут оних који су урађени у Барселони, Амстердаму и у другим градовима.

Ово је најавио заменик градоначелника Горан Весић наводећи да експеримент подразумева организацију концерта, „а они ће одредити ко долази на тај догађај, да ли само вакцинисани или ће бити потребани антигенски тестови, негативни ПЦР тестови и слично“. „Пратиће се сви ти људи након тога и можете да будете сигурни да ће се српска наука показати као успешна и да ће сви преносити резултате студије. Драго ми је што су пристали на мој предлог“, рекао је Весић у Београдској хроници.
Град ће платити логистику, а стручњаци ће израдити медицинску студију, појаснио је он. „Радујем се томе јер ће нам резултати студије помоћи приликом доношења одлуке о организацији концерата, фестивала и других већих догађаја. Имаћемо егзактне показатеље како се шири или не шири вирус“, навео је Весић.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар