Доналд Трамп поново се огласио на Твитеру тврдећи да су најновији избори у Америци покрадени, да су велики механизми корумпирани и да је статистика потпуно нелогична.

„Верујемо да су ови људи лопови. Велике градске машине су корумпиране. Ово су украдени избори. Најбољи анкетар у Британији јутрос је написао да су ово очигледно украдени избори, да је немогуће замислити да је Бајден претекао Обаму у неким од ових држава“, написао је Трамп на свом профилу на Твитеру.

Актуелни председник САД Доналд Трамп поручио је раније данас путем Твитера да фаза рачунања гласова на председничким изборима тек почиње и тврди да су очевици на изборима, под заклетвом, говорили да је било изборне крађе.

„Треба да погледамо у гласове. Тек смо у фази рачунања. Морамо да ставимо акценат на све те притужбе са гласачких места. Видимо, слушамо бројне изјаве људи под заклетвом, очевидаца, да је било изборне крађе. А знамо да имамо дугу историју изборних проблема у Америци“, навео је Трамп.

Осврнуо се и на Пенсилванију.

„У Пенсилванији сте имали налог судије Врховног суда да се одвоје на страну гласачки листићи примљени након законског рока. Била је потребна интервенција судије Врховног судије САД Самјуела Алита”, навео је Трамп.

„Када говоримо о системским проблемима, ради се о томе како су гласачки листићи аутентификовани, јер ако у систему постоји проблем око провере аутентичности листића, то онда озбиљно утиче на комплетне изборе. Брине ме и што смо имали преко 100 милиона листића који су стигли поштом у градовима као што су Филаделфија и Детроит. Та два града имају завидну историју изборних проблема, да се блаже изразим“, написао је Трамп на Твитеру.

Присталице обе стране на улицама

Присталице Џоа Бајдена изашле су на улице да прославе проглашење резултата избора у градовима широм САД, а истовремено су одржани и скупови супарничког табора много мањег обима, који инсистира на томе да избори још увек нису завршени.

Оставите Коментар