Белорусија ће пропасти ако пристанемо на понављање председничких избора, рекао је белоруски лидер на митингу својих присталица у Минску.

– Руководство НАТО-а нас позива да одржимо нове изборе. Ако на то пристанемо, пропашћемо као држава – рекао је Лукашенко.

Он сматра да су избори били валидни јер се не може фалсификовати 80 одсто подршке.

Белоруски лидер је захвалио свима који су дошли на митинг, додавши да није присталица митинга, али је морао позвати народ на помоћ.

Он је подсетио да је су за његово време Белоруси први пут у историји изградили независну државу и додао: „Ако Белоруси желе реформи, сутра ћемо их започети“, али је обећао да ни мртав неће дати Белорусију.

– Дао сам своју младост и најбоље године служећи вама и нашој отаџбини… Они узвикују „Одлази“!. Није проблем. Председници долазе и одлазе.. Kо ће нам сутра доћи? Kога ћемо хранити? – запитао је председник присутне.

Он је затражио је од противника власти да не дирају новинаре државних медија и њихове породице.

– Не дај боже да се нешто деси, одговараћете – изјавио је председник, додавши да он није кривац за насиље на улицама, већ опозиција.

Он је позвао и да „не плаше“ војнике.

– Играте се с ватром – упозорио је председник.

У свом говору је подсетио да НАТО гомила снаге на западним границама републике.

– Тенкови и авиони су на 15 минута од наших граница… Повећава се војна снага на западним границама наше државе – рекао је председник.

На крају говора, Лукашенко је стао на колена пред окупљенима.

– Много вам хвала што сте показали да се господари ове земље, ове престонице…Стојим пред вама на коленима први пут у животу – рекао је емотивно председник Белорусије.

Подсетимо, данас се у Минску одржава митинг подршке актуелном председнику републике Александру Лукашенку. На њему је учествовало, према проценама Лукашенка 50.000 људи.

Оставите Коментар