НАДЗОРНИ одбор „Фејсбука“ је саопштио да ће у среду донети дуго очекивану одлуку о судбини налога бившег председника САД Доналда Трампа на друштвеним мрежама те компаније.

Наведено је да је „Фејсбуков“ одбор примио више од 9.000 јавних одговора који се тичу суспензије налога Доналда Трампа на друштвеним мрежама Фејсбук и Инстаграм на неодређено време.

Трампов налог на Фејсбуку суспендован је, након упада демонстранта у зграду Конгреса у Вашингтону 6. јануара, а доношење коначне одлуке је пребачено на надзорни одбор, који је независно тело и може да промени одлуке које се тичу налога на друштвеним мрежама.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Трамп је са Фејсбука и Инстаграма суспендован на „неодређено време“ дан након упада његових присталица у Конгрес, преноси Си-Ен-Ен. Сличне кораке су предузели и Твитер и Јутјуб, због, како су навели, „ризика од подстицања насиља“.

– Верујемо да је ризик да дозволимо председнику да настави са коришћењем наших услуга током овог периода једнотавно превелик – навео је тада директор компаније „Фејсбук“ Марк Закерберг.

Из компаније „Фејсбук“ су још у јануару затражили од надзорног одбора да донесе коначну одлуку о Трамповој суспензији и навели су да је важно да о томе одлучује независно тело.

Leave a Reply