Ситуација у Нагорно-Kарабаху и даље се компликује и увећава кризу у региону, за коју се не зна како ће се завршити.

Према руским и сиријским обавештајним подацима, у Сирији и у Нагорно-Kарабаху стотине сиријских плаћеника превезено је у кампове за обуку.

Извори тврде да је од почетка сукоба до сада руска војна обавештајна служба озбиљно искористила прилику да истражи места на којима се одвија нека врста војне обуке сиријских плаћеника, који ће касније интервенисати у сукобу у корист Азербејџана.

Исти извори тврде да су само неколико сати након обраде обавештајних података руски борбени авиони руских ваздухопловних снага бомбардовали ове положаје како би уништили терористе и спречили могућност да се ове „терористичке“ групе развију у структуре великих размера.

Према достављеним информацијама, „командна места, кампови за обуку бораца и други инфраструктурни објекти илегалних оружаних група, на којима су евидентиране активности, пронађена су на наведеним координатама“, рекао је извор из руског Министарства одбране.

Добијене информације говоре да су сиријски плаћеници превожени из Сирије у Азербејџан под заштитом Турске. Анкара има главну заслугу на подручју сукоба око Нагорно-Kарабаха за довожење плаћеника из трећих земаља.

Извори тврде да су ваздушни удари на плаћеничке положаје и логоре на територији Kарабаха били ефикасни те да су логори уништени, а стотине турских плаћеника је убијено током ваздушног напада.

Дакле, Москва наставља кампању за уклањање сиријских терористичких група и пружа незваничну помоћ Јеревану у сукобу са Бакуом.

Према незваничним информацијама из локалних извора, око хиљаду сиријских плаћеника послато је у Kарабах од почетка сукоба.

Оставите Коментар