Алберт Ахсарбекович Андијев, пореклом из Јужне Осетије, који је 1999. прешао хиљаде километара да би помогао Србима у борбама на Kосмету, преминуо је у болници у Батајници. Он је био заражен вирусом корона.

Он, који је у биткама изгубио једно око, био рањен у руку, а на ратишту стекао славу, није успео да се избори са вирусом. После седам дана проведених у болници преминуо је.

У борбама на Kосову, руски добровољац је изгубио десно око и одлучио је да после свега остане у Србији, оженио се и добио сина Лазара.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

  • Рекао сам свом сину: сине мој, твоја судбина ће бити тешка, никада нећеш смети да волиш Русију више од Србије и нећеш смети да волиш Србију више него Русију, мораћеш их волети пођеднако – рекао је на 20. годишњицу бомбардовања Андијев у Kрагујевцу.

По доласку на Kосово Алберт Ахсарбекович Андијев распоређен је као снајпериста у 549. моторизовану бригаду која је бранила саму државну границу према Албанији и Македонији у дужини од 150 километара.

У рату је изгубио око, рањен је у руку и ратни је војни инвалид 100 одсто.


Његови пријатељи и поштоваоци опраштају се од човека у ком су видели само чисту душу и херојску снагу.

  • Хвала ти за све што си урадио за српски народ, хвала ти што си бранио нашу земљу, хвала ти сто си био део насег народа – написао је један од пријатеља.
  • Не могу да верујем, нека ти је лака земља, јуначе, вратио си се на Kосмет и ушао у легенду – један је од коментара.

Емотивни коментари, туга и неверица, само се нижу у порукама…

  • Слава ти, јуначе! Слава ти и хвала! Задужио си нашу отаџбину! Захвална ти је наша родна груда крвљу натопљена кам и потомци наши! Вјечнаја памјат!

Оставите Коментар