Српска Десница одржала је патриотски, протестни митинг у Шапцу под називом „Против издајничке власти – за домаћински Шабац!“ Око 500 српских десничара, родољуба и националиста исказало је незадовољство актуелном владајућом структуром у граду, на челу са жутим и корумпираним „демократом“ Небојшом Зеленовићем. Уочи законски одобреног митинга, Српска Десница суочила се са репресијом над својим чланством и симпатизерима. Стара Зеленовићева политика застарашивања људи и злоупотреба полиције подсећала је на злокобну „Сабљу“ из „најжућих“ дана петооктобарске демонократије. Бројне људе полицајци су онемогућили да приђу зони одржавања скупа, а три младића ухапшена пре митинга смештена су у притвор као опомена другима!

Српска Десница упозорава српску јавност да је ово један од снажних аргумената у прилог нашој тези да у Србији деривати ДОС не треба политички да преживе ни на нивоу месне заједнице. Повратак овако подлих политичких опција може радовати само крајње антисрпски настројене елементе и необавештену јавност коју систематски трују медији попут Тв Н1, новине Данас, НИН или Блиц! На нама је да се боримо да истина дође у сваку српску кућу и срце, потребна је појачана активност свих српских родољуба и сабирање националиста уз Српску Десницу као водећу странку десног, патриотског блока!
Појава лидера Српске Деснице Мише Вацића на митингу бурно је поздрављена стотинама гласова подршке, аплаузима и упаљеним бакљама у знак добродошлице у Шабац! Вацић се обратио храбром и достојанственом народу одлучном поруком да Српска Десница не познаје страх пред силеџијским поступцима Небојше Зеленовића и врха шабачке полиције коју је корумпирао. „Полицајци су наша браћа, али они малобројни који извршавају нелегалне захтеве Зеленовића, наћи ће се на истом месту са њим када падне жута клика на предстојећим изборима, а то је затвор!“

Председник Српске Деснице честитајући државни празник Сретење подсетио је да је Карађорђе на овај велики датум отпочео борбу за ослобођење Србије од Турака. „Две године након почетка Карађорђеве буне, на оближњем Мишару српска војска је јуначки потукла 40 000 турских јаничара из Босне који су насрнули на српску слободу и част! Са овог места кажем Зеленовићу да ће за два месеца бити потучен политички од вас овде окупљених, од већинске и патриотске Србије која ће се дефинитивно обрачунати са издајничким остацима жуте власти.“ – поручио је Миша Вацић. „Србију не могу победити страхом и не могу да победе српски народ који добро зна да је Зеленовић само марионета Душана Петровића, једног од перјаница жуте машине коју морамо српски и сложно потопити у априлу!“ Вођа Српске Деснице позвао је Шапчане да поверење дају искреним националистима који ће се заиста борити за бољи Шабац и богату Мачву, за оне којима је Србија и српски национални интерес на првом месту. „Издајницима српског народа приближава се политички крај, они то веома добро знају и у својим последњим трзајима уништавају доказе који ће полицији омогућити да докаже сва њихова злодела! Досовци су данас у Шапцу малтретирали људе и ухапсили тројицу наших чланова, таква тактика неће им помоћи у неминовном политичком паду на изборима!“ – изјавио је Миша Вацић потресен чињеницом да се у српском Шапцу још увек вештачки одржава на апаратима антисрпска и злочиначка, жуто – досманлијска паразитска структура! Често прекидан аплаузима и узвицима подршке, Миша Вацић је на крају протеста позвао Шапчане да крену према полицијској станици како би захтевали слободу за ухапшене младе десничаре.


На патриотском митингу у Шапцу присутнима су се раније обратили Жељко Урошевић председник Градског одбора Српске Деснице Шабац, Бранислав Пухало председник Савета за безбедност и професор Мирослав Радовановић, потпредседник Политичког савета Српске Деснице. Сви говорници подржали су активности јачања Српске Деснице у Србији, потребу да прави родољуби постану део институција система уместо добро сакривене жуте пошасти, да се појачају везе са Русијом, подржи СПЦ у Црној Гори и не дозволи повратак оних који су 5. октобра 2000. године учинили све да униште нашу земљу и продају је непријатељима у бесцење. Истакнуто је да Српска Десница са Мишом Вацићем представља једину националну опозицију у Србији!

Оставите Коментар