Адмиралъ – Адмирал (2008)

Филм говори о судбини и необичној љубавној причи истакнутог поморског научника, а касније легендарног руског адмирала, вође Белог покрета и Врховног команданта Русије, Александра Колчака. Догађаји се преламају у времену од 1916-1920. године на фону пропасти Руске империје и Грађанског рата.

Господа офицеры Спасти императора (2008)

Група Белих официра добија задатак да се пробије до Јекатаринбурга и ослободи заробљеног императора Николаја II. У исто време, са друге стране линије фронта, одред Црвених добија наређење да по сваку цену ликвидира групу која се упутила ка заточеном цару. Непријатељство ће се ускоро претворити у лични рат између лидера две зараћене групе војника.

Солнечный удар -Сунчаница (2014)

Док седи у заробљеништву, капетан поражене армије Белих, сећа се како је тринаест година раније упознао младу девојку, која му му ни после толико година не бледи из сећања.

Батаљон (2015)

Пролеће 1917. године. Цар је абдицирао од престола. По указу Привремене владе Керенског, како би се подигао борбени дух на првој линији фронта, основан је женски „Батаљон смрти“. После завршене војничке обуке, команда их пребацује на фронт, али оне тамо затичу потпуно расуло и дезертерство. Предстоји им да саме испуне постављени задатак и заштите Родину.

Филм можете погледати на ОВОЈ ВЕЗИ.

Пропаст империје (2005)

Руска империја пред почетак Првог светског рата. Као резултат сукоба између Антанте са једне стране, и Централних сила са друте, широм Русије вршљају немачки и аустријски агенти. Борбу против шпијуна води капетан Костин са своја два помоћника. Са доласком револуције појављује се још један непријатељ: бољшевици. Контраобавештајна служба свим силама настоји да похвата све шпијуне, како немачке тако и бољшевичке, који неретко дејствују са међусобним симпатијама.

Преузми: http://kinovoyna.ru/gibel-imperii.html

Превод: http://rs.titlovi.com/prevodi/gibel-imperii-aka-the-fall-of-the-empire-172652/

Први светски рат (Русија, 2014.)

https://www.youtube.com/watch?list=PLONgDZ-ukw90cGXuvNyoxEwUlAxMY6WlY&v=xl2vfHoBjfw

Бела гарда (2012)

Серија је снимљена по мотивима дела „Бела гарда“ Михаила Булгакова. Радња се одвија током зиме 1918. године. Породица Турбин постаје сведок страшних страдања и патњи који су захватили Кијев и целу Украјину. Главни хероји, најстарији брат Турбин, његова сестра Елена, њихови пријатељи Мишлајевски, Караш и Шервинскиј, налазе се у самом вртлогу превирања. Из Кијева се повлаче Немци, а њихово место заузима Петљура, борац за независну Украјину. Турбинови одани старој заклетви, тешко се сналазе у новонасталим приликама.

Преузми:
http://www.xrutor.org/torrent/253230/belaja-gvardija-01-04-iz-04-2012-bdrip-ot-cinemaclub

Превод:
http://titlovi.com/titlovi/titlovi.aspx?prijevod=belaya+gvardiya+aka+the+white+guard

Контрибуција (2016)

Грађански рат, 1918. година. Средњесибирски белогардејски корпус под командом младог генерала Анатолија Николајевича Пепељајева, заузима град Перм. Војници су преморени, недостаје муниције, зимске одеће а и плате већ дуже време нису исплаћиване. Генерал позива код себе локлане трговце у циљу проналажења новца за његову армију. Још исте вечери удовица Чагина доноси скуп дијамант као прилог генераловом корупусу. Али следећег дана, током још једног састанка с трговцима, дијамант мистериозно нестаје. Генерал Пепељајев изводи црвеног иследика Мурзина из тамнице и нуди му живот под условом да пронађе украдени дијамант.

deb87-agoniya20198120posterАгонија (1981)

Пропаст руске империје. На улицама Петербурга марширају незадовољни радници. На фронту, армија трпи један пораз за другим. То петербуршке банкаре и индустријалце не дотиче много, па се свако вече проводе у пијанчењу и оргијању. У Петербург стиже и монах Распућин кога прате приче да уме да чини чудеса. Он убрзо постаје миљеник царске породице.

Торент:
http://xrutor.org/torrent/63247/agonija-1981-dvdrip

Превод:
http://www.all4divx.com/prevodi/Agoniya/Bosnian+Croatian+Serbian/1

ХЕРОЈ (2016)

Извор: nastavnikdamir.com

--