Испаљени сузавац и шок бомбе у двориште куће Верице Ђелић, изазвало велики стрес старице, након чега је преминула.

Брутална акција специјалних јединица Косовске полиције, у којој је хицем из ватреног оружја тешко повређен Срећко Софронијевић, битно је јуче утицала и на смрт Верице Ђелић (71) из Звечана у чијем су двориштву косовски специјалци испалили велику количину сузавца и шок бомби.

Син преминуле Верице, Игор Ђелић, је истакао да не може са сигурношћу да тврди да је смрт његове мајке наступила искључиво због стреса и гушења које је добила због испаљеног сузавца у двориште, али да је сигуран да је то у многоме допринело њеној смрти.

„У дворишту наше куће данас је било, најблаже речено, као у Бејруту, а на тако малом простору испаљено је двадесетак патрона сузавца и велики број шок бомби. На сама улазна врата је пало 5-6 патрона сузавца што је изазвало гушење мајке и оца који је покушавао мокрим пешкирима да им олакша да дишу. Ја не поричем болест своје мајке, али како то да се она упокоји баш данас кад је добила гушење од тог сузавца“, рекао је Ђелић.

Он је навео да не жели да преувеличава ствари, али истиче да је „коинциденција мало превелика да жена која јесте била болесна, али не страшно, добије гушење и премине“.

  • Не могу да кажем да су они тим чином починили убиство, али је сигурно да су допринели њеном погоршању стања које је резултирало смрћу. Да мој отац није имао мучнине и повраћања онда би рекао да то нема везе, али сузавац је и њему нашкодио, с тим што је он здравији па је успео да преброди то – истиче Ђелић.

М. Ј.

Leave a Reply