По роману „Српско срце Јоханово“ Веселина Џелетовића наредних месеци и у америчкој продукцији биће снимљен филм о злоделима Албанаца над Србима и трговини органима на Косову током 1998. и 1999. године, сазнаје Курир.

Дело „Српско срце Јоханово“ говори о томе како су зликовци ископали срце Србину Јовану у Великој Хочи и однели га у Немачку, где га је богати Немац Јохан Вагнер купио. После успешне трансплантације, Вагнер почиње да сања непознате пределе, православну цркву, сеоску кућу и пред њом плавооког дечака. Временом снови се претварају у кошмар ратних слика и Јохан, њиховим трагом долази на Космет, одлучан да открије идентитет донора. На крају, он прелази у православље и усваја дечака Милана, који по смрти мајке остаје сам.

  • Душа напушта тело онда када срце престане да ради, а душа Јованова је у Јохановом телу. Ангажовали смо једног америчког сценаристу и у преговорима смо са једним познатим америчким глумцем који треба да игра Јохана. Сценариом је веома задовољан и Веселин. „Српско срце Јоханово“ ће да доведе Холивуд у Београд и свет ће чути истину о „жутој кући“ – каже за Курир продуцент Драган Ивановић.

Роман „Српско срце Јоханово“ доживео је 13 издања, преведен је на многе светске језике: енглески, руски, француски, немачки, румунски, италијански, грчки… А Веселин Џелетовић је свима давао бесплатна ауторска права само да би се истина о зверском злочину над Србима ширила у свету. Американцима ће ово бити први филм који афирмативно говори о Србима.

  • Верујем у ту небеску Србију јер, да нисмо гледали у небо, да смо гледали доле, не би нас било. Успомене и завичај не може нико да нам узме. Тамо је све наше. Дрзнули су се да нам отму Косово и Метохију. А Косово и Метохија су у гену сваког Србина. Оно што не могу да опростим јесте то што наша браћа и сестре нису страдали у рату, него у миру, пред очима међународне заједнице. И колико год треба да одговарају албански злочинци, исто тако треба да одговара и међународна заједница. Ову књигу написао сам само божјом вољом. Ова поема пева се уз усну хармонику, пева се и уз гусле. И данас се питам да ли сам то ја написао. У овом роману нема мржње. Књига се чита у једном даху, а када се прочита, остајете без даха. Косово и Метохија је због наших манастира имање које не може да се прода – рекао је Веселин Џелетовић на промоцији која је недавно одржана у у крипти Цркве Светог Марка на Ташмајдану.

Незапамћени злочин: Отето и убијено 300 Срба

Прве податке о трговини људским органима на Косову у јавност је изнела бивша тужитељка Хашког трибунала Карла дел Понте у својој књизи. Она је објавила да је 1999. око 300 Срба отето и транспортовано у Албанију, где су им вађени органи, који су послати у Италију, одакле су дистрибуирани на клинике широм Европе. Према извештају Дика Мартија Савету Европе од 12. децембра 2010, организатори отимања људи и трговине људским органима били су Хашим Тачи и Дреничка група.


Александар Радонић

Оставите Коментар