Спот који је кандидат коалиције ““Слобода““ на KиМ Ненад Рашић објавио на албанском језику показује јасне намере листе Раде Трајковић да се промени изборна воља Срба који живе на KиМ, оценио је данас члан Председништва СНС Горан Весић и истакао да је циљ да се на изборима на KиМ изаберу представници Срба који би, како каже, подржали Рамуша Харадинаја, Хашима Тачија и друге албанске партије.

Весић је за Танјуг рекао да се иза обраћања Рашића на албанском језику у предизборном споту крије намера да се промени изборна воља грађана српске националности на KиМ тако што би део албанских бирача гласао за листу Раде Трајковић која је, како наводи, партнер Драгана Ðиласа, Вука Јеремића и Бошка Обрадовића.

““Сада се јасно показало какав план имају Рада Трајковић и Драган Ðилас на KиМ. Очигледно да део албанских бирача гласа за кандидате ове листе и да обезбеде да неки од њих постану посланици како би сутра подржали Харадинаја, Тачија и остале албанске партије да формирају владу“, каже Весић.

Оценио је да се на KиМ спрема сличан сценарио као на изборима у Босни и Херцеговини када је део бошњачких бирача гласао за Жељка Kомшића и тако, наводи Весић, изабран представник Хрвата за којег већински хрватски народ није гласао.

„Очигледно се и на KиМ припрема да се изаберу посланици за које српски грађани неће гласати како би се променила изборна воља Срба на KиМ““, каже Весић.

Према његовим речима, то јасно потврђује план који је, како

, Ðилас изрекао 2013.године, а то је да се, каже Весић, иселе сви Срби са KиМ и на тај начин реши косовско питање.

„Само што им Ðилас није понудио да се уселе у његове некретнине којих, по сопственом признању, има у вредности од 25 милиона евра“, рекао је Весић.

Истиче да све што раде Трајковић, Ðилас, Јеремић, Обрадовић заједно са представницима албанских странака, јасно говори да Срби треба да изађу на изборе и гласају за Српску листу.

„Глас за Српску листу је глас да се заштите интереси Срба на KиМ, а глас за било коју другу листу заједно са албанским бирачима, јесте за то да Срби нестану са KиМ“, закључио је Весић

Оставите Коментар