Члан Председништва СНС Горан Весић данас је Драгану Ðиласу поводом критика које је упутио ММФ-у због ЕПС-а поручио да пре него што некоме дели лекције прво осуди и одрекне се оног „Тадићевог Ðиласа“ који је уништавао Србију, јер без тога нема кредибилтет да говори било шта.

Весић је рекао да “Ðилас мисли да сви грађани Србије, када је он у питању, пате од амнезије јер сада пише и жали се ММФ-у док је ту исту институцију када је био на власти избацивао из Србије”.

“Али то је Ðилас. Данас убеђује људе у све супротно од онога што је радио када је био на власти. Пише ММФ-у и тражи од њих да нападају Вучића, а када је Ðилас био власт избацио је ММФ да га случајно не би критиковали“, навео је Весић у саопштењу достављеном Тањугу.

Весић казе да то није заборављено а да Ðилас има велики проблем, јер је сам себе убедио да он није онај Драган Ðилас који је владао као шериф Београдом и да он није онај Драган Ðилас који је био Тадићев директор Народне канцеларије, Kоштуничин министар и тајкунски градоначелник.

„Мислим да он верује да он није онај Драган Ðилас који је на почетку мандата пријавио од имовине женину кућу на Дедињу, аутомобил САББ, 2003. годиште и 70.000 евра уштеђевине а када је отишао са власти, 2016. године, сам је рекао да само у некретнинама има више од 24 милиона евра”, рекао је Весић.

“Он верује да он није онај Ðилас који је као градоначелник трговао секундама са Студијом Б, који је био у власништву града и Јавним сервисом. Он заиста мисли да он није онај Драган Ðилас који је од града отео парцелу намењену деци и који је направио Kућу Великог брата”, казао је Весић.

Весић је позвао Ðиласа и да објасни “ко је био онај Ðилас који је док је владао земљом, са Тадићем и Јеремићем, повећао јавни дуг земље на 79 одсто бруто домаћег производа, ко је био Ðилас чија је власт тада задуживала земљу по најлошијим каматама и ко је био Ðилас чија власт је имала негативан бруто домаћи производ?”

Весић истиче да на Ðиласову велику жалост јавни дуг ове године износи мање од 50 одсто бруто домаћег производа и додаје да “Србија данас има запосленост на највишем нивоу у модерној историји”.

Навео је и да је по расту привреде Србија међу прве четири земље у Европи, подсетио на дугове које је ПKБ имао у Ðиласово време, те навео да је, између осталог, планирао бонусе само за директоре, а да га радници нису интересовали.

Многе кредибилне инстуције и званичници попут Светске банке, ММФ-а и челни људи Европске уније попут Ангеле Меркел, како каже Весић, хвале економске успехе Србије и нашу одговорну политику, а управо је неке од њих као ММФ, додаје, Ðилас избацио из Србије још 2011. године како би он, Јеремић и њима блиски тајкуни могли да пљачакају Србију.

“Зато поручијем данашњем Драгану Ðиласу да пре него што се усуди да неком дели лекцији прво осуди и одрекне се оног Тадићевог Ðиласа који је уништавао Србију јер без тога нема кредибилтет да говори било шта”, поручио је Весић.

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас оценио је раније данас да је ЕПС због „нестручног вођења, пљачке и исисавања пара“ 2018. годину завршио са губитком од, како тврди, 11 милиона евра. Ðилас је још упитао представнике ММФ који су хвалили реформе и напредак у Србији зашто сада ћуте на, како каже, губитке ЕПС-а и пад индустријске производње.

Оставите Коментар