Заменик градоначелника Београда Горан Весић најавио је да ће поднети кривичну пријаву против председника општине Стари град Марка Бастаћа, због тога што је, каже, снимао улазна врата његовог стана и улаз у зграду.

Марко Бастаћ је, каже Весић, са својом „црном тројком“ обилазио зграду у којој живи, снимао улазна врата његовог стана и улаз у зграду.

– То је истина и постоје сведоци који су их видели да то раде. То што Бастаћ ради биће предмет моје кривичне пријаве па ће тамо, где му је одавно место, да објашњава шта је радио на улазним вратима мог стана – навео је Весић у писаној изјави.

Весић је рекао и да није истина да Комунална полиција стоји испред његове зграде.

– И за ту лаж Бастаћ ће добити моју личну тужбу, па ће на суду да је доказује – додао је Весић.

Како каже, Бастаћ у име свог шефа „фашисте Бошка Обрадовића са којим је са моторном тестером упадао у РТС и претио новинарима“, најављује да ће блокирати и председника Вучића и њега.

Весић каже да то личи на оно што су радили Хитлерови јуришници у Немачкој двадесетих година прошлог века.

Са Вучићем су, каже, Весић већ доживели фијаско, а он сам ће се потрудити да га не блокирају.

– А што се тиче моје зграде, у којој живим са породицом, имам поруку за Бастаћа – не долази ми више на кућна врата. За разлику од прошлог пута, могао бих да будем код куће, а тада ти неће помоћи ни “црна тројка“, а ни “трава“ у џепу, која те чини лажно храбрим – рекао је Весић.

Весић додаје и да ће, мимо овога, Бастаћ морати да објасни многе, како истиче, незаконите одлуке, за које надлежан и одговоран у општини Стари Град:

Бастаћ ће, каже, морати да исприча „како није наплатио преко две милијарде динара од закупаца пословног простора и тако оштетио државни буџет, како је “рекетирао“ продуценте који снимају рекламе и филмове упућивањем да уплаћују новац на рачун невладиних организација блиских Бастаћу, како Бастаћев кум, начелник комуналне инспекције “рекетира“ власнике кафића, како је Бастаћ направио дуг од преко 90 милиона динара у спортском центру Милан Гале Мушкатировић…“

Бастаћ, каже Весић, верује у „преки суд црних тројки“, а он – верује у суд.

--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here