Заменик градоначелника Горан Весић затражио је од компаније НИС да, уз проналажење правног модалитета, земунска хала „Пинки“ буде враћена у надлежност Београда.

Весић је данас на свом Фејсбуку објавио да је прошле недеље упутио писмо генералном директору НИС-а Kирилу Тјурдењеву, у име Града Београда, и затражио да та компанија уступи своје већинске акције у земунској спортској хали „Пинки“ Београду.

Он је у писму подсетио да је „Пинки“ једина велика спортска дворана на територији општине Земун и као таква има велику улогу за развој спорта у том делу града.

  • Будући да „Пинки“ данас послује као Акционарско друштво Kултурно – спортски центар „Пинки – Земун“ и да је компанија НИС а.д. као највећи акционар држала 48 одсто власничког удела, овим путем Вам се обраћам са жељом и намером да „Пинки“ уз проналажење правног модалитета буде враћен у надлежност града Београда – навео је Весић у писму.

Додао је и да би се враћањем хале у власништво Београда створили услови да град реконструише објекат.

Весић подсећа и да је „Пинки“ отворен 21. октобра 1974. године поводом обележавања 30. годишњице ослобођења Земуна, под именом Дом спортова, омладине и пионира „Пинки“.

Хала је била у власништву Града Београда до пре 21 годину, када је општинска власт, средином 2000. године, донела одлуку да трансформише Дом Пинки у Јавно преузеће Пинки-Земун, које од тада послује као акционарско друšтво KСЦ Пинки – Земун, а већински пакет акција (48 одсто) продат НИС-у.

Kада је руска компанија Гаспромњефт купила НИС постала је и већински акционар у хали Пинки, додао је Весић.

Оставите Коментар