Арно Гујон, директор Управе за дијаспору и Србе у региону посетио је данас учеснике спортског кампа „Србија те зове“ у Београду, који је окупио 250 талентованих српских спортиста са Космета, из Црне Горе, Републике Српске, Албаније, Италије, Аустрије…

Гујон је казао да је камп београдског удружења „Спорт старс“ од изузетног значаја не само за српски спорт, већ и за државу Србију и укупну српску заједницу у дијаспори и региону. Он је деци која су смештена у Дому ученика „Патријарх Павле“, пожелео угодан боравак уз поруку да што боље упознају Србију и Београд који подједнако и њима припадају колико и Србима који овде живе.

„За неколико година, сигуран сам да ће неки од вас наступати за репрезентацију Србије, и то ће бити заслуга управо овога кампа и људи који и организују ову дивну активност“ – казао је Гујон у обраћању младим спортистима, поздрављен снажним аплаузом. Како је нагласио, Управа на чијем је челу снажно подржава ову активност „Спорт старса“ и то ће чинити и убудуће следствено могућностима.

Камп „Србија те зове“ траје од 21. до 31.јула, а подржан је од стране председника Србије Александра Вучића, Града Београда, Канцеларије за Косово и Метохију и Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Подсетимо, међу 250 истакнутих младих фудбалера, кошаркаша, рукометаша, одбојкаша и тенисера, налази се и четрдесетак спортиста из српских породица из Црне Горе, те десетак из Албаније…

Координатор „Спорт старса“ за Црну Гору и Албанију Миленко Јовановић, разговарао је са Гујоном о конкретнијој сарадњи на плану унапређења услова за усавршавање српских спортиста који тренирају у клубовима у Црној Гори и Албанији.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар