Дечак из породице чија је кућа уништена у поплавама у Иркутској области испричао је руском председнику Владимиру Путину да му је вртић потонуо, на шта му је руски лидер обећао да ће опет посетити регион, где ће извршити инспекцију обнављања инфраструктуре.

Путин је посетио настрадале у поплавама у Тулуну, Иркутска област. Привремена болница је смештена у згради градске специјалне школе.

Он је том приликом разговарао са дечаком чија је кућа била уништена у поплавама. Дечак је испричао да има шест година и да ће 1. септембра кренути у вртић.

„Ви сте Путин?“
„Да. Како се ти зовеш?“
„Матвеј Сафронов Николајевич.“
„Здраво, Николајевичу Сафронов.“

„Он је потонуо, али ће бити реновиран“, рекао је дечак, нагласивши да сматра долазак председника празником. Путин му је обећао да ће ускоро опет посетити регион, како би видео како се обнавља инфраструктура.

Председник је замолио свог младог саговорника да исприча како се припрема за вртић. Опраштајући се, Путин је рекао дечаку да не једе само слатко.

Председник се, између осталог, упознао и са радом представника полиције, Министарства рада, тужилаштва, пензионог фонда, психолога који примају грађане на првом спрату зграде.

Путин се испред зграде срео са настрадалима у поплавама и волонтерима који помажу да се санирају последице поплава.

Оставите Коментар