Отац Новака Ђоковића, Срђан Ђоковић, прокоментарисао је за ТВ „Прву“ нападе на најбољег српског тенисера које су стигле од косовског амбасадора у Бугарској.

Наиме, представник Приштине у Бугарској Едон Цана коментарисао је на Твитеру начин на који су српски тенисери прославили победу на АТП купу у Аустралији. Он је посебно био оштар према Новаку Ђоковићу.

„Након војног марша наставили су са Kосовом. Можеш бити АТП победник, али остајеш примитивац, заостао и обичан балкански националиста и шовиниста. Није случајно што је Новак Ђоковић најмање вољен тениски шампион у историји“, написао је Цана.

Међутим, отац Новака Ђоковића, Срђан, изјавио је у Јутарњем програму ТВ „Прве“ да је Новак националиста, као што је и он, али и већина људи у нашој земљи.

„То није ништа ружно, ми волимо свој народ и своју земљу. Али не мрзимо туђ народ и туђу земљу. Ви сте ушли у нашу земљу и да знате да је то наша света земља, као што је за Јевреје Јерусалим“.

Према томе, ми ћемо увек бити уз наше Kосово и наш народ доле и немојте да мислите да ће се ту нешто променити за 10, 20, 100 или хиљаду година. Увек ће Kосово бити срце Србије“, казао је Срђан Ђоковић.

Оставите Коментар