На друштвеним мрежама се појавио снимак на ком дечко, за кога се испоставило да је малолетан, пали српску заставу. Снимак је настао у Шиду, у суботу увече, после изласка.

Наиме, ради се о дечаку српске националности који пали српску заставу, док се на снимку чује још неколико гласова. На снимку се види како дечак узима упаљач и невољно почиње да пали заставу. У позадини чују се националистички покличи „палимо српску смрдљиву заставу“, „нека гори српска застава“, „Шиптарија заувек“, „гори п*зда му материна“ и „убиј закољи, да Србин не постоји“.

Kако портал Србија Данас сазнаје дечак, који је недавно завршио основну школу, био је приморан од стране три дечака хрватске националности да запали српску заставу.

Kасније, објављен је још један снимак на ком се види како тај исти дечак љуби српску заставу и свима се извињава. Младић између осталог каже:

– Добар дан, ја се извињавам свим грађанима Србије и свим људима који живе у Србији, зато што сам запалио српску заставу. Ја се стварно извињавам и ово се стварно више никад неће догодити.

Одмах после ових речи младић је пришао српској застави и пољубио је.

Инцидент је обелоданило Удружење грађана „Српски витезови“ из Шида који су случај пројавили полицији.

– Право сваког патриоте је да овакав случај пријави. Наше удружење је сакупило оперативне информације и сазнања и проследило их полицијској станици у Шиду на даљу обраду. Имамо сазнања да су њима уручени позиви и да ће они данас у току дана бити изведени пред тужилаштво и бити саслушани у вези са тим немилим догађајем – каже председник Удружење „Српски витезови“ Срђан Симановић.

Он додаје да жали што се овакве ствари дешавају.

– Упозоравао сам да ће се овакве ствари дешавати – каже Симановић и додаје да жали што је дечак српске националности био приморан на овакве ствари.
Дискутабилна је и чињеница одакле деци српска застава која има носач као они који се користе на државним институцијама.

– Сумњамо да је српска застава скинута са неке од зграда институције, јер се види да је носач заставе сличан као онај који се налази на зградама државних институција – додаје Срђан Симановић.

Оставите Коментар