Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта каже да Хрватска масовно врши ревизију станова који су додељени српским повратницима на коришћење на основу чињенице да су имали станарско право пре рата, а које им је одузето на незаконит начин.
Ревизија се спроводи већ годину дана, што се може закључити према доступним подацима, до којих шира јавност долази тек у последње време, наводи Линта у писаној изјави за медије, те оцењује да је циљ ревизије да се што већем броју српских повратника одузму станови као што је то рађено и деведесетих година прошлог века.

Многи повратници у Личко-сењској жупанији, али и целој Хрватској, су током октобра, новембра и децембра прошле године на својим вратима затекли обавештење о ревизији коришћења станова, према којима су дужни да се јаве у надлежну Kанцеларију за стамбено збрињавање у року од 8 дана од стављана обавештења, напомиње Линта и каже да је очигледно да су обавештења стављена у зимском периоду када је велика већина старијих повратника код своје деце или родбине у Србији.

Линта истиче и да су српски повратници веома узнемирени, јер постоји, каже, оправдан страх да ће опет завршити на улици, а на Министарство спољних послова апелује да тражи званичну информацију од Хрватске и учини све да заштити српске повратнике од нове отимачине станова.

Подсетимо, почетком деведесетих Загреб је Србима који су живели у хрватским градовима, и који су због напада паравојних снага на њих и њихове породице напустили места пребивалишта, већ отео између 30.000 и 50.000 станова.

Они су махом подељени припадницима хрватске војске и „драговољцима“ који су их потом откупили за багателан новац.

Да све буде још страшније и Међународни суд у Стразбуру подржао је хрватску отимачину српске имовине уз тврдње да они не могу да пресуде у корист Срба, иако су они законски у праву, јер би на тај начин довели хрватску до банкрота!!!

Погледајте шта о Србима и Хрватима говоре хрватски историчари који нису оптерећени усташклуком и који Балкан и дешања на њему гледају искључиво са становишта науке!!!

https://www.youtube.com/watch?v=ZCkxpQ3gcsc

https://www.youtube.com/watch?v=LwsvWtpd9EU

Оставите Коментар