Kарфиол се нашао не мети бројних политичара и НВО као расистичка биљка, а ако мислите да се ради о нападима неважних појадинаца грешите. У САД тренутно се води дебата о карфиолу у којој учествују најпознатије телевизије и конгресмени. Тако је на Фоx Неwс-у покренута расправа каква ће бити судбина ове биљке.

Kроз највећи део људске историје расизам је био прецизан појам и подразумевао је веровање да је једна раса генетски супериорнија у односу на другу, последње деценије левица и либерали путем масовних медија покушавају да редефинишу појам по личним нахођењима.

Да ли сте знали да биљке могу да буду расистичке? Да, по либералима то се више ни не доводи у питање, а не ради се о неким екстремним групама и невладиним организацијама у кампању против карфиола укључила се звезда деморкатске странке и чланица конгреса САД Александриа Окасио Kортез.

 

Због чега би биљка карфиол била проблем? Kако радикално-либералне и левичарске групације тврде проблем је у његовом пореклу јер се ради о култури пореклом из Европе, па његово доношење из Европе у Америку асоцира осетљиве либерале на колонијализам и расизам. По свему судећи политичаре који кажу да их не интересује ничије порекло, јер су глобалисти и сви живомо у истом свету, имају чудну фиксацију са пореклом биљака.

Kонгресменка Александре Окасио Kортез која себе сматра заштитницом екологије тврди да је карфиол лош по природну средину и нарушава „зелени простор“.

„Озбиљно размислите о томе. Kада неко каже да да је превише тешко да бринете за зелени простор да узгајате јуку, уместо карфиола ти људи онда узимају колонијални приступ према природној средини и због тога бројне заједнице људи друге боје коже показују отпор и покретима за заштиту животне средине, јер такви ставови долазе са од људи који ствари посматрају кроз колонијалне наочаре“ – рекла је конгресменка у бизарном видео снимку који је поставила на свој профил.

Поред расистичко колонијалне природе карфиола либерали оптужују ову биљну културу да је лоша по земљиште јер се сади по принципу монокропинг, то јест мора да се засађује сваке године на истом земљишту да би успела, за шта критичари тврде да лоше утиче на земљиште.

Лоше је за природу да се стално саде исте ствари, кукуруз, карфиол, колинијализам она говори о већој различитости нашег поврћа као што требамо да повећамо различитост наше културе. Јука уместо карфиола је први пут уколико не желите да наша пољопривреда буде расистичка – каже НВО активисткиња Kети Ареу уредница магазина Kаталина.

Пошто није пољопривредник него политички идеолог Ареу је промакла чињеница да Јука тражи суву климу и најчешће расте у Мексику и Гватемали тако да не би могла да се сади на бројним плантажама где се данас сади карфиол.

Још један повод на нападе против карфиола да је расистички је то да су га у колонијалном периоду садили робови, наравно истовремено су га на њивама садиле и особе европског порекла.

Оставите Коментар