Инспектори за привредни криминал по налогу црногорског Специјалног државног тужилаштва ушли су у Телевизију А1, која је у власништву бизнисмена Душка Kнежевића, за којим је расписана потерница. Kнежевић је рекао да „није јасно који је формални повод упада полиције“, али да је „позадина очигледна“, саопштила је прес служба Атлас групе

– Ја сам свестан свих последица које доноси супротстављање диктатору. И спреман сам на њих. Не знајући како да се супротставе мени одлучили су да малтретирају моје сараднике, што је пракса која траје већ годину и по, од октобра 2017. када су ухапсили моје возаче и држали их у притвору ни криве ни дужне. Диктатор и његови послушници, односно, саучесници, који сада мене лове ускоро ће сами постати ловина – рекао је Kнежевић.

У петак је на тој телевизији емитована емисија у којој је путем Скајпа гостовао Kнежевић.

Kнежевић је десетак година имао Атлас ТВ која је отишла у стечај, а новинарима је на име неплаћених плата и пореза и доприноса остао дужан око 800.000 евра.

У међувремену му је Агенција за електронске медије одобрила да отвори нову телевизију у истим просторијама која је названа Телевизија А1.

Kнежевић, који се, како сам каже, налази у Лондону, данима износи тешке оптужбе на рачун председника Мила Ђукановића и власти и доказе о томе у форми снимака и копија уговора, плаћених хотелских рачуна и карата.

Њега Специјално тужилаштво сумњичи да је у четири случаја био на челу криминалне групе, као и да је држава оштећена за више стотина милиона евра. Он је осумњичен и да је у случају приватизације Телекома узео више од четири милиона евра.

Kнежевић је у укључењу уживо Скајпом, на својој А1ТВ, рекао да Ђукановић зна где су отишле те паре и да ће ако не каже, доставити снимке ко је „коферима износио новац“.

Подсетимо, претходно је председник Покрета за промене и један од лидера опозиционог Демократског фронта, Небојша Медојевић, написао на Фејсбуку да је актуелном председнику Црне Горе Милу Ђукановићу из међународне заједнице сугерисано да је „време да оде из Црне Горе“

– Ђукановићу је већ стигла порука од међународног фактора да се, попут (Николе) Груевског, коме је помогао да преко Црне Горе побегне, склони на неко сигурно место – написао је Медојевић на Фејсбук профилу и додао процену да је актуелни председник сада Црној Гори само „непожељан терет из прошлости“.

Advertisements

loading...