Северна Кореја ће наставити да врши ракетне пробе упркос осуди међународне заједнице и повећању војних напетости са Сједињеним Америчким Државама, најавио је заменик министра спољних послова Хан Сонг Рјол

Хан Сонг Рјол истакао је за Би-Би-Си да ће Северна Кореја вршити још ракетних проба, на недељном, месечном и годишњем нивоу.

Упозорава да би избио свеобухватни рат уколико би САД биле „довољно неопрезне да употребе војна средства“.

Раније данас, изасланик Пјонгјанга у Уједињеним нацијама Ким Ин Рјонг рекао је да је Северна Кореја спремна да одговори на „сваки вид рата“ који би покренула америчка војна акција, а после упозорења америчког потпредседника Мајка Пенса да не стављају на пробу одлучност САД.

– Ако се САД усуде да изаберу војну акцију… Демократска Народна Република Кореја (ДПРК) спремна је да одреагује на сваки вид рата који пожеле САД- рекао је на конференцији за новинаре заменик севернокорејског амбасадора Ким Ин Рјонг, пренео је АФП.

Tanjug/AP

Потпредседник САД Мајк Пенс поновио је на граници између Северне и Јужне Кореје, дан након неуспелог лансирања ракете Северне Кореје, да је „ера стратешког стрпљења“ са Пјонгјангом готова.

– Постојао је период стратешког стрпљења, али је ера стратешког стрпљења готова- рекао је Пенс.
https://youtu.be/ZQxW_ipxEEo
Извор: informer.rs