Анђелка Анђа Илић (26), трговац из Оџака, за један дан постала је позната у целој Србији и региону!

Снимак на коме се види како храбро насрће на наоружаног лопова у продавници у којој ради, а он после пар минута бежи кроз врата, прегледало је на стотине хиљада људи. Позитивни коментари и речи подршке нижу се један за другим, па су је неки већ прозвали Kунг-фу Анђа!

  • Не прија ми тај надимак, јер сматрам да сам урадила само оно што би и већина људи учинила да се нашла на мом месту. Одбранила сам свој живот и радно место. У том тренутку нисам осећала никакав страх, тек сам накнадно схватила шта је све могло да ми се деси. Сад је све готово. Одморила сам се један дан и идемо даље – каже нам скромно лепа Анђа.

Усред припрема за прославу рођендана једној од две ћеркице, Анђа нам преприпричава детаље немилог догађаја у среду увече:

  • Било је око 22.50. Ја сама у радњи, још мало па крај радног времена. Ушао је човек, чак сам му се и осмехнула, љубазно га поздравила. Таква сам према муштеријама, а он је с врата потегао пиштољ и узвикнуо: „Вади паре!“ Нисам оклевала, адреналин ми је скочио и у секунди сам кренула на њега са намером да му одузмем пиштољ и истерам га напоље.

Само је у моменту помислила на децу, али је свеједно наставила да се отима за пиштољ са разбојником, који ју је чак оборио на под, неколико пута је ишутирао и запретио јој: „Упуцаћу те!“

  • Опет сам се дигла и, ни сама не знам како, успела сам да се изборим са лоповом, који је затим побегао. Пријавила сам одмах све газди и полицији. Још није ухапшен, али се надам да хоће ускоро.

Њен муж Немања, иначе полицајац, поносно каже да је Анђа увек била срчана и храбра, иако никад није похађала курсеве борилачких вештина.

  • По обичају, кренуо сам да је сачекам након посла. Затекао сам је узбуђену, под јаким емоцијама, али мислим да није била уплашена. То је моја Анђа. Мало је мушкараца, а камоли жена које би тако поступиле. Имала је мале повреде од гурања и туче са провалником, а полиција је преузела остатак посла – додаје Немања.

Оставите Коментар