Русија је наводно развила ново електронско оружје које може да потпуно онеспособи ратне бродове на којима се употреби тако што ће им ометати сигнале

Принтскрин

Британски Дејли њуз пише да руска војска увелико испитује оружје, а Москва је наводно већ инсталирала ово моћно оружје на својим ратним бродовима који последњих дана плове уз обале НАТО земаља или у Атлантику врше велике маневре.

Дејли њуз тврди да је део руских бродова са овом оружјем упућен и према Северној Кореји како би пратили америчку флоту која се запутила ка овом делу наше планете.

Војни стручњаци тврде да је ново оружје већ испробано на америчком разарачу Доналд Кук у Црном Мору. Тада су, пренели су амерички медији, официри који су били на разарачу, испричали коко је њихов брод током прелета руског сухоја био потпуно слеп и да је представљао лаку мету за руску војску.

– Понос наше флоте постао је наша срамота – поручили су официри са Доналда Кука.

Руси су, наводно, направили и уређаје који непријатеље онемогућавају да их виде. Том технологијом већ су опремљени и авиони и тенкови.

Британски медиј је са својим читаоцима поделио и видео снимак који показује руски ловац СУ-27 како на америчком разарачу користи уређај назван Кихбињи.

Извор: informer.rs