Руски телевизијски канал Лајф Њуз је дошао у посед снимка тајног састанка познатог руског опозиционара Алексеја Навалног и екипе страних дипломата познатих по учешћу у низу “државних преврата”
Реч је о групи међународних експерата познатих по учешћу у “обојеним револуцијама”, пише овај канал, истичући да је ова група, како се види на снимку, предвођена Kарл Билтом, бившим шведским шефом дипломатије.

Лајф Њуз наводи да је Билт познат и као “крвави Швеђанин” због учешћа у операцијама Европске Уније у региону бивше Југославије.

Он је у току свог активног политичког ангажмана се снажно залагао за бомбардовање Југославије и био један од главних заговорника операција Запада на Балкану.

Билт, поред учешћа у операцијама на тлу Југославије, био је активан учесник и Евромајдана у Украјини, наводи Лајф Њуз.

Поред Билта, састанку са Наваљним, присуствовали су и Иван Kрастев, познат по изјави да “не зна за људе који би хтели да живе у Русији”, као и Весел Чернев, Kармен Kлаудин, Вестгард Геир Игмар, те још неколико мање познатих лица.

Подсећамо, Kарл Билт је један од највећих “русофоба” на Западу, а познат је као истакнути члан полутајне организације Билдерберг.

Навални је у Русији познат као “страни агент”, а аналитичари већ неко време упозоравају да ће Запад на све начине покушати да сруши Владимира Путина, те да је најизвесније да ће то покушати стварањем унутрашњих тензија и немира преко различитих невладиних организација и либералних политичко-друштвених делатника.