Околина објекта некадашњег Графосрема ноћу је пролематична, то истичу становници улица Јанка Веселиновића и Ђуре Јакшића, који указују на проблеме са мигрантима.

О томе сведочи и Стеван Миливојвић коме су мигранти упали на посед:

Kако каже након што му је син рекао да пас лаје, рекао је сину да не излази ноћу, а затим је додао да не треба да изађе због лошег искуства у прошлости, јер миранти упадају у сред дана и прескачу ограду, па тиме ризикује своју безбедност.

Миранти спавају у напуштеним објектима и туђим кућама, тако је претрпео штету и други Шиђанин Маринко Јовановић који је остао без две куће.

Kућа је поптуно напуштена, а он тврди да су лица одговорна за паљење управо мигранти који се слободно крећу и бораве у некадашњем објекту Графосрема. Паљење се догодило када је његова ћерка привремено напустила кућу и отишла да живи код њега.

Моја ћерка је дошла код мене да живи. Kад се ћерка вратила, све су ми запалили све су ми растурили и то две куће, каже Маринко и додаје „Две куће двоје деце, ја немам шта да радим, коме да се жалим бре више? Нека гледа цео свет шта ми се дешава“.

Упади у поседе и пожари само су део онога што свакодневно преживаљавају Шиђани који се налазе у близини железниче станице, како истичу долази до сукоба, јер се мигранти и физички обрачунавају.

Трауме нису поштеђене ни жене и деца:

Летос док сам ишла са својом девојчицом око пола 11 са игралишта мигрант је био на дрвету, она се уплашила „јао мама шта је ово“, ја сам дете смакла и рекла сам да је мачка, да се не би дете уплашио – каже видно узнемирена Шиђанка и истиче да то нису ретки напади и повремени инциденти.

„Летос је била туча у улици полиција свако вече долази, код комшије исто је проваљено сад пре месец дана. Прошли викенд преко пута моје куће била је полиција, спавају ту завлаче се то је смећа пуна улица, стварно када их видим немам речи за њих“.

Нико до невладиних организације које подржавју миграцију и претставника Влада није се огласио по питању мигрантског насиља и проблема које имају грађани Шида.

Оставите Коментар