Борис Петко, власник кафића из Уздоља у којем су синоћ хулигани напали госте, каже да су га напали јер је Србин те да су га маскирани нападачи тукли по глави и ногама
– Док сам ја бранио главу од удараца, други ме млатио по ногама. Само сам гледао где су ми жена и деца – рекао је Петко за Дневник.хр.

Kаже да је вече почело мирно. У кафићу је седело 20-ак гостију, међу којима и жене и деца. А онда су се, каже, после 22 сата врата нагло отворила.

  • Упали су маскирани, виделе су им се само очи. У рукама су имали шипке и палице. Викнули су “Мајку вам ј…м, Звезду гледате!“. Тада је настао хаос – још увек под утиском узрујано говори власник кафића.

Kако додаје, све је полетело, деца почела да скачу и вриште. Он је, каже, покушао да се одбрани од удараца.

  • Није то дуго трајало, али мислим да је било организовано. Обавили су своје, на брзину изашли ван. Тамо их је чекао неки ауто, па су побегли. То је очито планирани напад – наводи.

 

https://www.youtube.com/watch?v=8_NXqX—Qw

То се догодило само зато што сам Србин, каже.

  • Није зато што се зовем Анте или Мате, него зато што сам Србин. Али надам се да ће их казнити. Што би било да сам ја неког синоћ у том шоку и бесу повредио? Срећа у несрећи је што су у кафићу били држављани САД-а, Француске, Немачке и Велике Британије па се надам да ће полиција и судство одрадити свој посао – рекао је он.

Веселинка Мандић, супруга власника кафица у Ðеврскама, за Вечерњи лист је рекла да се у њеном кафићу гледала утакмица Динамо-Росенборг те да и немају програм за гледање Црвене звезде, иако су их нападачи питали навијају ли за Звезду. Kаже да су нападачи дошли у голфу шибенских регистрација, вређали их на националној основи, питали их слушају ли Томпсона…

  • Дошла су три мулца који немају 25 година, одмах је један почео вређати на националној бази, „Срби, ићи ћете у колоне, тракторима ћете бежати“, и одмах је почело. Тај други после је насрнуо на мога мужа – рекла је она.

Сви су, додаје, отишли кући, а она и муж су остали сами.

  • Поломио нам је вешалицу за гардеробу, столице је бацао преко улице, кад су људи који су седели отишли…. – описује она.

Додаје како се један од нападача није ни помакао ни проговорио те да су били у алкохолизованом стању.

Све скупа трајало је, каже, пола сата. Догађаји су оквалификовани као кривично дело насилничког понашања, наношење телесних повреда и оштећење туђих ствари, преноси Индеx.

Оставите Коментар