Лидер СДСМ Зоран Заев током гостовања у емисији Топ Топик македонске телевизије Телма је признао да је издао наређење да се пуца на демонтранте и тако испровоцира њихов бес

Говорећи о инциденту у Собрању када је један од његових телохранитеља потегао пиштољ и испровоцирао реакцију демонстраната Зоран Заев је изнео своје виђење „спорне“ ситуације, после које је настао хаос.

– Службено лице полицајац Аце је пуцао, али то није био полицајац који се видео на слици са пиштољем, јер су обезбеђење вршила два полицајца. Он је прво показао полицијску значку вичући демонстрантима да одступе, или ће у супротном да пуца.

– Рекао сам да пуца у ваздух, и он је пуцао једном али их није уплашио. Онда сам му рекао да пуца још једном- испричао је Заев признајући да је наредбом полицајцу да пуца испровоцирао нереде који су потом ескалирали у општи хаос.

Остало је отворено питање, колика је одговоност и полицајца који је слушајући наредбу Заева пуцао у Собрању и ризиковао животе људи који су се тамо затекли?!

Извор: informer.rs