„Наша војна доктрина има искључиво одбрамбени карактер“, напоменуо је Бондарјов.

function.mil.ru

Сједињене Америчке Државе пребацују своју кривицу на друге, приприсујући Русији оно за шта њих саме оптужују, изјавио је шеф војног комитета Савета Федерације Виктор Бондарјов.

Он је подсетио САД, која је Русију означила као светску претњу, да је управо Америка била она која је нуклеарно оружје искористила, и то против цивила.

„Стратешке нуклеарне снаге Русије се сматрају поузданим системом обуздавања противничке агресије великих размера, а не офанзивним оружјем. Подсећам, једном је у историји употребљено нуклеарно оружје против цивила, а то није урадила ни Русија, нити њен претходник СССР“, нагласио је Бондарјов и истакао:

„Наша војна доктрина има искључиво одбрамбени карактер. Међутим, како је више пута наглашавао врховни командант Оружаних снага председник Русије Владимир Путин — за своју безбедност ћемо се борити доследно и чврсто„.

Овај став је потврдио и заменик Одбора Државне думе Русије за одбрану и безбедност Јуриј Швиткин.

„Управо амерички потези показују непријатељске планове према Русији и њеним савезницима. Америка покушава да оправда своје активности и повећава војни потенцијал на основу наводне руске претње, што није у складу са реалном сликом“, указао је Швиткин.

Извор: glasmoskve.rs